OPERA2DAY & New European Ensemble

Hamlet

opera

Afdalen in Hamlets geesteswereld met fabelachtige mix van film en opera.

Een psychologische operathriller
 ‘Een bloedstollende voorstelling, die de toeschouwer ontredderd achterlaat’ schreef NRC over Médée van OPERA2DAY. Als opvolger brengt het spraakmakende gezelschap nu Hamlet, de 'grand opéra' van Ambroise Thomas naar Shakespeares meesterwerk. Voor generaties liefhebbers was Hamlet een hoogtepunt binnen het operarepertoire. Niet vreemd, want Hamlet is een droomrol voor iedere bariton en Ophelia kreeg een van de mooiste waanzinsscènes ooit met zeldzaam ontroerende muziek. OPERA2DAY presenteert Hamlet met een mix van opera en film, om diep door te dringen in de geesteswereld van de hoofdpersoon.

Met Engelse en Nederlandse boventiteling.
 
De opera van Ambroise Thomas (1811-1896) heeft alles wat je van een uitvoering van Hamlet verwacht. We zien het verziekte hof van koning Claudius, de innerlijke strijd van de titelheld, de mysterieuze verschijning van zijn overleden vader, en de zeldzaam ontroerende waanzin van Ophelia. De meesterlijke muziek van Thomas is een ontdekking voor iedere opera- én iedere Shakespeareliefhebber. Door een mix van film en opera komen we in deze voorstelling diep in Hamlets geest terecht, die vertroebeld raakt door herinneringen, verdenkingen en visioenen, met zijn tragische dood als gevolg.
 
Na de première 150  jaar geleden, werd Hamlet een van de meest uitgevoerde opera's van het repertoire. In Den Haag, de thuisbasis van OPERA2DAY en het New European Ensemble, werd het stuk bijvoorbeeld 153 (!) maal uitgevoerd. 100 jaar na de laatste uitvoering baseren de gezelschappen hun muzikale interpretatie op de partituren en partijen van die uitvoeringen, die zij terugvonden in de archieven. Beide partners werkten recent al succesvol samen in Dr. Miracle's last illusion: 'spectaculair volgens de Volkskrant en 'een hit' aldus de Theaterkrant.

Shakespeare arrangement met Filmhuis Alkmaar
Filmhuis Alkmaar en TAQA Theater De Vest slaan de handen ineen en hebben voor operaliefhebbers in Alkmaar en omgeving een bijzonder arrangement samengesteld.

Bezoek Hamlet en een week later Romeo et Juliette, een livestream van de opera vanuit Gran Teatre del Liceu in Barcelona, in het Filmhuis. Een totaalpakket met inleiding, hapje en drankjes voor slechts € 40 per persoon. Bekijk het arrangement.
Kaarten
  • OPERA2DAY & New European Ensemble

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 29,50 incl. drankje en garderobe excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

    OPERA2DAY & New European Ensemble Grote Zaal 29.50