Nederlands Kamerorkest

Vioolconcert voor piano

klassiek
De Kroatische pianist Dejan Lazić houdt ook van de viool. Enkele jaren geleden maakte hij samen met het Nederlands Kamerorkest furore met zijn pianobewerking van Brahms’ vioolconcert. Ditmaal maakte Beethoven echter zelf een schitterende versie voor piano van zijn Vioolconcert, die alleen nooit dezelfde bekendheid verwierf als het origineel. Dat dit onterecht is bewijst Lazić in dit ‘Zesde pianoconcert’ van Beethoven.

De Beethovense grandeur wordt na de pauze ingeruild voor de fijnzinnigheid van Schubert. Schuberts Vijfde symfonie is zijn kleinste, maar wellicht ook wel zijn mooiste symfonie. Met ongekende finesse smeedt hij melodieuze thema’s aan elkaar in vier delen sprankelende muziek.

Beethoven – Ouverture ‘Coriolan’
Beethoven – Pianoconcert nr. 6 oorspronkelijk vioolconcert                                     
Schubert – Symfonie nr. 5

Met korting naar klassiek
Bent u een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest of wilt u kennismaken met deze toporkesten? Profiteer dan van een mooie korting. Als u twee concerten boekt, ontvangt u € 2,50 korting per kaartje. Bestelt u drie concerten, dan ontvangt u € 5,- korting per kaartje en koopt u vier concerten? Dan loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. Wanneer u online of via het bestelformulier bestelt wordt de korting automatisch verrekend. Bekijk de concerten.

Muziekcafé
Kom om 19.30 uur al naar het theater en bezoek gratis het 'muziekcafé': een interview met dirigent of solist en muziek door de musici.
 
Kaarten
 • Nederlands Kamerorkest

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 32,50
  PrijsCJP € 15,00
  incl. drankje en garderobe
  excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

  Nederlands Kamerorkest Grote Zaal 32.50