Nederlands Dans Theater 2

Schubert

dans

Veelzijdig programma op live uitgevoerde muziek van Franz Schubert.

De muziek van de virtuoze Oostenrijkse componist Franz Schubert voert in dit NDT 2-programma de boventoon. Naast de poëtische duetten in ‘One on One’ (2015) van Johan Inger en het energieke groepswerk in Alexander Ekmans ‘Cacti’ (2010) pakt het gezelschap uit met een wereldpremière van Marco Goecke. ‘Schubert’ wordt live begeleid door musici van Het Balletorkest.

In ‘Cacti’ gebruikte de – naar eigen zeggen – ritmefreak Alexander Ekman voor de eerste keer klassieke muziek; een nieuw arrangement van Schuberts ‘Der Tod und das Mädchen’, waarin de dansers de instrumenten van het orkest vormen. Johan Inger zette zijn choreografie ‘One on One’ op Schuberts ‘Impromptus’ en ‘Sonate nr. 21’, zijn laatste grote pianocomposities. Inger won met dit werk de Benois de la Danse 2016. Ten slotte zal Marco Goecke een nieuw werk creëren voor de jonge dansers van NDT 2. Met zijn eigenaardige, unieke bewegingstaal is Goecke een van 's werelds meest gevraagde choreografen.

Marco Goecke: nieuw werk
Johan Inger: One on One
Alexander Ekman: Cacti


Marco Goecke ontving tijdens de Nederlandse Dansdagen de Zwaan voor ‘meest indrukwekkende dansproductie’ voor zijn creatie 'Midnight Raga'.
Kaarten
 • Nederlands Dans Theater 2

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 28,50
  incl. drankje en garderobe
  excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

  Nederlands Dans Theater 2 Grote Zaal 28.50