Mondo Leone (Leon Giesen)

HET LOT VAN LOTERIJMAN

muziektheater Bestel kaarten
 • wo 25 apr
  20:30 - 22:00
  Kleine Zaal
 • Extra / Inleiding
  wo 25 apr 22:00 Kleine Foyer
  Gratis
In 1959 is een veroordeelde Duitse oorlogsmisdadiger (die Nederland nooit meer in mocht) stiekem de grens overgestoken en naar Baarn gekomen om een schat op te graven die hij op 4 mei 1945 in het Baarnse Bos begraven had. Maar hij kon zijn oorlogsbuit niet meer vinden omdat de drie bomen die hij bij het verstoppen als referentie had gebruikt weg waren. In 1960 heeft de Nederlandse regering gezocht. En niks gevonden. Drie ministeries werkten daarna samen en gaven de oorlogsmisdadiger een tijdelijke verblijfsvergunning om het aan te komen wijzen. Maar hij kwam niet opdagen. Einde verhaal.

In 2016 ging verhalenjager Leon Giesen | Mondo Leone als gastconservator van het Nationaal Militair Museum op zoek naar de ware toedracht. En vond van alles. Onder andere een vergeten moord.

‘Het lot van Loterijman’ is een spannend en ontroerend verhaal waarbij Leon Giesen alle middelen gebruikt die hem ter beschikking staan. In dit geval zijn dat film, foto’s, muziek en een peloton van de genie. De muziek, waaronder de liedjes ‘21’ en ‘Stil is de wind’, zorgen er voor dat het verhaal door de tijd heen komt en verdwenen mensen weer enigszins gaan leven. En het peloton van de genie zorgt er voor dat we voor eens en voor altijd zeker weten of er nou nog iets begraven ligt in het Baarnse Bos of niet.

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (een kaartje kost dus € 9 of € 8 per voorstelling). Lees meer.
Kaarten
 • Mondo Leone (Leon Giesen)

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 18,50 incl. drankje en garderobe

  Mondo Leone (Leon Giesen) Kleine Zaal 18.50

Extra / Inleiding