Luzazul

Aquarel

theaterconcert Bestel kaarten
 • vr 18 mei
  20:30 - 22:20
  Kleine Zaal
 • Extra / Inleiding
  vr 18 mei
  22:20 - 22:50
  Benedenfoyer
  Gratis
Luzazul weet op eigen wijze een palet aan kleuren en muziekstijlen uit verschillende landen samen te laten smelten. Luzazul brengt een zonovergoten mix van Portugese fado, relaxte Braziliaanse melodieën, spetterende flamenco en Kaapverdische tinten. Warme, gepassioneerde muziek op groovy, organische beats, die zowel oorspronkelijk als eigentijds klinkt.

Luzazul weet grenzen te vervagen, te verrassen en imponeren. Water stroomt als bloed door de aders van de muziek en vormt de rode draad in teksten van de nummers. Aquarel voert je mee op de golven van het leven van liefde en Saudade. Een muzikale schildering met water als verbinding tussen verschillende landen, culturen en muziekstijlen, die aan weerszijden van oceanen en rivieren liggen.

Spil van de groep is ongetwijfeld de Portugese zangeres Magda Mendes; deze charismatische zangeres springt direct in het oog en als zij zingt zijn alle oren op haar gericht. Ze wordt omringd door een groep met een ijzersterke live reputatie, onder wie flamenco gitarist Alain Labrie (o.a. Labryenco), op Wurlitzer piano toetsenist Emiel van Rijthoven (o.a. Sensual, Waylon), percussionist Udo Demandt (o.a. Fernando Lameirinhas, Primos del Norte) en multi- instrumentalist en tevens oprichter Martijn Morselt die vele composities en arrangementen voor zijn rekening nam.

‘Sprankelend, melodieus, gevarieerd, professioneel, enthousiast’, schreef de NRC over hun debuut-cd en nog vele lovende recensies volgden in binnen en buitenland. Geprezen als beste aanwinst op het gebied van wereldmuziek maar ook door jazz en popliefhebbers omarmd.

Luzazul gebruikt de kracht van de traditie en durft tegelijk te experimenteren, waardoor de muzikanten van LuzazuL imponeren bij elk optreden. Het bracht de Portugees-Nederlandse band al tot in het voorprogramma van de Kaapverdische morna-diva Cesaria Evora. Luzazul heeft inmiddels op vele podia gestaan van theaters tot festivals o.a. Paradiso, Lantaren Venster, North Sea Jazz club, de Melkweg, Rasa, Oerol, Pure Jazz festival, Dunya festival en het Amsterdams Roots festival.

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (een kaartje kost dus € 9 of € 8 per voorstelling). Lees meer.

NB. Dit concert stond aanvankelijk gepland op 14 april.
Kaarten
 • Luzazul

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 19,50 incl. drankje en garderobe

  Luzazul Kleine Zaal 19.50

Extra / Inleiding