Krisztina de Châtel / V A Wölfl

Thron

dans

Klassieker van de Nederlandse moderne dans.

De Nederlands-Hongaarse choreografe Krisztina de Châtel herneemt het succesvolle ‘Thron’, dat ze in 1984 met de Duitse kunstenaar VA Wölfl maakte. Mooi, want zo kan ook het huidige publiek kennis maken met deze gedenkwaardige voorstelling, een klassieker van de Nederlandse moderne dans.

‘Thron’ bouwt voort op het minimalistische werk uit de beginjaren van De Châtel, waaronder ‘Lines’ (1979), en combineert dat met een individuele benadering van de dansers. De choreografie gaat over ingehouden kracht, onvoorstelbare toewijding en een steeds heviger beheerste energie in een magische strijd met de tijd.

VA Wölfl, die in 2011 en 2014 Julidans opende met zijn gezelschap Neuer Tanz, verzorgt ook voor de reprise van ‘Thron’ de vormgeving en het kostuumontwerp. Componist Patricio Wang laat op verzoek van Wölfl de oorspronkelijke minimalistische muziek aansluiten op de huidige tijd. “Een fascinerende productie.” (Trouw in 1984)

Na afloop van de voorstelling is er een gratis toegankelijk nagesprek met de makers.

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (een kaartje kost dus € 9 of € 8 per voorstelling). Lees meer.
Kaarten
 • Krisztina de Châtel / V A Wölfl

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 22,50
  incl. drankje en garderobe
  excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

  Krisztina de Châtel / V A Wölfl Kleine Zaal 22.50