Koffieconcert Cheng String Quartet

Aziatische perfectie en Hollandse warmte

klassiek Bestel kaarten
Vier jonge musici uit Taiwan troffen elkaar op het Conservatorium van Amsterdam en verenigden zich in 2014 tot het Cheng String Quartet. Hun niveau was meteen zo hoog dat ze datzelfde jaar werden toegelaten tot de Nederlandse Strijkkwartet Academie. Ze presenteren zich in Alkmaar met een ambitieus programma. Met drie meesterlijke strijkkwartetten van Mozart, Mendelssohn en Sjostakovitsj laat het viertal horen klaar te zijn voor het grote werk. En de ontroerende Taiwanese volksliederen zijn een mooie bonus. Aziatische perfectie gecombineerd met Hollandse warmte, een programma dat de harten van iedere strijkkwartetliefhebber sneller doet kloppen.
 
Programma
Cheng String Quartet (Taiwan)
 
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)
* Strijkkwartet nr. 4 in C gr. t., KV 157

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
Strijkwartet nr. 2 in a kl. t., opus 13
* I. Adagio – Allegro vivace

Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975)
Strijkkwartet nr. 3 in F gr. t., opus 73

Diverse componisten
Taiwanese volksliederen

Lunch in Grand Café Klunder en bezoek Stedelijk Museum
Maak van uw zondag een heerlijke dag. Geniet na het koffieconcert van een heerlijke lunch in Grand Café Klunder. De lunch bestaat uit een kopje soep, twee luxe belegde minibroodjes, een bolletje huzarensalade en een kroket. Meld u met uw lunchticket bij Grand Café Klunder na afloop van het concert. Boek hier.

Op vertoon van uw koffieconcertticket kunt u met korting het Stedelijk Museum Alkmaar (ook gevestigd aan het Canadaplein) bezoeken op de dag van het koffieconcert. U betaalt slechts € 6 entree (in de periode tot en met januari betaalt u nog € 3 toeslag ivm de tentoonstelling over Emanuel de Witte).
Kaarten
  • Koffieconcert Cheng String Quartet

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 14,50 incl. drankje en garderobe excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

    Koffieconcert Cheng String Quartet Kleine Zaal 14.50

Extra / Inleiding