Julika Marijn

Uit Verdriet Geboren

muziektheater

Zoektocht naar Helene Kröller-Müller.

Een leven voor de kunst en de kunst van het leven; daarover gaat ‘Uit Verdriet Geboren’, waarin theatermaakster Julika Marijn op speelse wijze in het leven duikt van Helene Kröller-Müller (1869-1939). Ze was een powervrouw avant la lettre, die als een van de eersten op grote schaal werk kocht van Vincent van Gogh, Piet Mondriaan en Bart van der Leck. Met haar uitzonderlijke collectie legde ze de basis voor het Kröller-Müller Museum op de Veluwe, dat Marijn speciaal voor deze voorstelling inzage gaf in de ruim drieduizend brieven die Helene schreef aan haar zielsverwant Sam van Deventer.

Marijn gaat vertellend, spelend en zingend op zoek naar de inspirerende, maar ook complexe vrouw achter de wereldberoemde kunstverzameling. Waarom wijdde zij haar leven aan de kunst en wat hoopte ze daarin te vinden? Liefde, troost, erkenning, eeuwigheid? Marijn laat Helene via haar brieven aan het woord en houdt en passant ook haar eigen levensvragen tegen het licht.

“Lieve Sam, op mijn kalender staat: ‘De kunst is de spiegel van de ziel’. Daarom houd ik van de kunst, omdat zij het mooiste en beste, het meest ware van mensen brengt.”

Na afloop van deze voorstelling vindt een nagesprek plaats met Julika Marijn in Grand Café Klunder. Dit nagesprek is gratis toegankelijk voor iedereen die in het bezit is van een toegangskaart.

Dinsdag Matinee
Bent u theaterliefhebber maar gaat u ’s avonds liever niet meer op pad? In het nieuwe theaterseizoen hebben wij op vijf dinsdagmiddagen in de Kleine Zaal voorstellingen geprogrammeerd. De voorstellingen zijn samen met onze programmeur gekozen door een commissie trouwe  theaterbezoekers en sluiten aan bij het programma 'Dag en Dauw'. De voorstellingen zijn ook te bezoeken met Vier het Leven; in dat geval wordt uw toegangskaartje gereserveerd en wordt u opgehaald en thuisgebracht. Kijk voor meer informatie op www.4hetleven.nl.

Dit zijn onze Dinsdag Matinees:
31 - 10 Henk Poort - Ik ben mijn lied
19 - 12 Leoni Jansen / Eric Vaarzon Morel - Ierse Nachten
16 - 01 Debby Petter - In mijn hoofd
20 - 02 Julika Marijn - Uit verdriet geboren
03 - 04 Steef de Jong - Orfeo
Kaarten
 • Julika Marijn

  Zaal Kleine Zaal
  Prijs Normaal € 17,50
  incl. drankje en garderobe
  excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

  Julika Marijn Kleine Zaal 17.50