George van Houts

Kom Plot

cabaret

Humorvolle ontsluiering van verbijsterende en wereldwijde complotten.

‘Kom Plot’ is geen cabaret, geen toneel, geen lezing... maar een soort TED-talk, met humor, karakter en de ontsluiering van een angstaanjagend, verbijsterend, wereldwijd complot.
George van Houts speelt, vertelt en onderwijst daarin een aantal ‘conspiracies’ die tientallen jaren later waarheid bleken te zijn. Op het internet wemelt het van samenzweringstheorieën, maar wat als het-tot-samenzweringstheorie-verklaren-van-alles-wat-buiten-de-officiële-lezing-der-dingen-valt nu eens zelf een samenzwering is? Een ridiculisering van mensen die geen genoegen nemen met de verhalen van overheden en machthebbers? Van Houts neemt u uiteindelijk mee in De Samenzwering waar we anno 2017 met zijn allen in meegezogen worden.

Bij het graven naar de moord op JFK, zijn broer Robert Kennedy en de zwarte dominee Martin Luther King kwam Van Houts bijna als vanzelf terecht bij 9/11. De aanslagen op de Twin Towers in New York op 11 september 2001. “Ik kan me herinneren dat ik die dag, tijdens het urenlange televisie kijken al dacht: er klopt iets niet. Ik heb er zelfs in 2006, in een cabaretvoorstelling van Van Houts & De Ket, een act over gemaakt. Na Door de bank genomen van De Verleiders ben ik echt in dit onderwerp gedoken en er serieuze dingen over gaan lezen. Eigenlijk is het doel van Kom Plot: een internationale heropening van het onderzoek naar 9/11.” Geen klein doel. Van Houts lacht weer: “Ik maak me geen enkele illusie, het is sisyfusarbeid, maar bij de banken heb ik gemerkt dat je toch wat kunt als burger, we hebben een zaadje geplant. Door ons in te zetten. Dat heb ik nu ook bij 9/11. Alle onrust in de wereld op dit moment, alle oorlogen, allemaal in naam van die aanslagen. Je nekharen gaan overeind staan, maar we zijn op een ongelooflijke manier bedrogen.”

 

 
Kaarten
  • George van Houts

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 21,50 incl. drankje en garderobe

    George van Houts Grote Zaal 21.50