Drs. Down!

Ivo Niehe’s debuut als toneelschrijver (8+)

familie

Hugo Haenen, Anne-Mieke Ruyten e.a.

Kan Lucas met het syndroom van Down met succes een universitaire studie volgen? En helpt zijn academische titel om het meisje van zijn dromen voor zich te winnen?
Voor zijn televisieprogramma sprak Ivo Niehe met de Spaanse jongen Pablo Pineda Ferrer. Hij is hoogstwaarschijnlijk de enige ‘down’ die een universitaire graad gehaald heeft. Die ontmoeting bracht Ivo tot het schrijven van een vernieuwend theaterstuk dat het best te omschrijven is als ‘filmisch muziektheater’. In een gefantaseerd levensverhaal komen alle clichés en vooroordelen aan bod als in een gezin een kind met een syndroom geboren wordt: ouderlijke ruzies, een jaloerse broer, eindeloze pesterijen, het aanbod om in te grijpen met plastisch chirurgie, de hunkering naar een onbereikbaar vriendinnetje.

Nando Liebregts en Rutger Messerschmidt  zijn de ‘downs’ die de hoofdrollen spelen. De muzieknummers, de video-inserts, de massa-scenes en de cast van bekende acteurs maken ‘drs. Down!’ tot een zeer eigentijds spektakel. De boodschap is universeel: kijk bij jongeren met welke verstandelijke beperking dan ook naar wat hij of zij wél kan in plaats van de focus te leggen op de handicap. Dat is precies wat de ouders van Pablo –zonder hem onder druk te zetten- hebben gedaan met het schitterende resultaat.

De voorstelling is een combinatie van video, live muziek, dance en acteurs ‘on stage’ in een verrassende vormgeving. Voor de uitvoering heeft hij zich omringd met de besten in het vak: regisseur Haye van der Heyden (o.a. verder bekend als acteur, presentator, toneelschrijver en als een van de oprichters van cabaretgezelschap Purper), muziek Piet Souer (schreef talloze hits, o.a. voor Ramses en Liesbeth) en met dansers van Lucia Marthas Institute for Performing Arts.
 
Theaterspeelplaats
Nieuw dit seizoen: kom in de foyer kleuren, poppenkast spelen en Lego'en in de kleurrijke huisjes van de Theaterspeelplaats!
Kaarten
 • Drs. Down!

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 29,50
  Prijs Kind € 19,50
  incl. drankje en garderobe
  excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

  Drs. Down! Grote Zaal 29.50