De Warme Winkel

Majakovski/Oktober

toneel

Een schrijvende bonk spieren met het gezicht naar de toekomst.

De Warme Winkel maakt al jaren furore met ‘oeuvre-stukken’, waarin werk, leven en tijdgeest van een kunstenaar tegen het canvas van het heden worden gesmeten. Honderd jaar na de Oktoberrevolutie is het hoog tijd de belangrijkste literaire futurist van Rusland te lijf te gaan: Vladimir Majakovski. Hij was dichter, schrijver, tekenaar en op veel vlakken een vernieuwer, een schrijvende bonk spieren met het gezicht naar de toekomst, die uiteindelijk zelfmoord pleegde. Niet alleen zijn poëzie was nieuw, ook zijn samenlevingsvormen en de manier waarop hij dat alles naar buiten bracht, waren ongewoon.

Met ‘Majakovski/Oktober’ betreedt De Warme Winkel een tijdperk waarin politiek niet voorbehouden was aan toneelstukjes in de media en handjeklap in vergaderzalen. Het was een periode waarin liefde politiek was en kunst een politieke daad. De parallellen tussen het volk dat in het Rusland van 1917 de elites omverwierp en mensen in de hedendaagse westerse wereld zijn onontkoombaar, maar steken schril af tegen de verschillen.

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (een kaartje kost dus € 9 of € 8 per voorstelling). Lees meer.
Kaarten
 • De Warme Winkel

  Zaal Grote Zaal
  Prijs Normaal € 23,50
  incl. drankje en garderobe
  excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

  De Warme Winkel Grote Zaal 23.50