Cello Octet Amsterdam , Samir Calixto / Korzo producties

Summa

dans

Voorstelling over het verlangen naar troost en stilte, op muziek van Arvo Pärt.

De tijdloze en haast meditatieve muziek van de Estse componist Arvo Pärt (1935) brengt veel mensen inspiratie. De puurheid en vrijheid van zijn muziek raakt aan het verlangen naar troost en stilte, in tijden van verwarring en onrust. Want de stilte in Pärts werk is net zo belangrijk als de noten. Het is deze ‘muziek van de stilte’ die choreograaf Samir Calixto en Cello Octet Amsterdam samenbracht voor ‘Summa’. Het Cello Octet heeft een bijzondere band met Pärt, die zei: “Ik heb dit ensemble tien jaar te laat ontdekt. Ein Goldstück.” Hij componeerde speciaal voor het gezelschap al vele werken.

In ‘Summa’ brengen de acht cellisten en twee dansers in opperste concentratie een synthese tot stand tussen Pärts muziek en alle kennis die in ons lichaam ligt opgeslagen: een ‘summa’ van onze menselijke complexiteit. Pärts klanken strelen de ruimte als een fluistering, terwijl de dans de ruimte doorsnijdt als de wind.

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (een kaartje kost dus € 9 of € 8 per voorstelling). Lees meer.
Kaarten
  • Cello Octet Amsterdam , Samir Calixto / Korzo producties

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 18,50 incl. drankje en garderobe excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

    Cello Octet Amsterdam , Samir Calixto / Korzo producties Kleine Zaal 18.50