Toneelgroep Het Volk

Veteranen / Bouke Oldenhof

toneel Vandaag

Spitse, subtiele, humoristische en ontroerende dialogen over oorlogsveteranen.

In de onvervalste stijl van Het Volk, met spitse, subtiele, humoristische en ontroerende dialogen, spelen Wigbolt Kruijver en Bert Bunschoten twee veteranen. In hun periode onder de wapenen kwamen de gereformeerde leraar Krijn en de eigenzinnige katholieke bakker Nico elkaar nooit tegen. Maar vanaf de jaren tachtig vormden ze samen tientallen malen de erewacht tijdens de herdenking bij het plaatselijke oorlogsmonument.

Na hun pensioen beginnen de oorlogsherinneringen een steeds grotere rol in hun leven te spelen. Ondanks al hun verschillen, blijken Krijn en Nico een belangrijk verleden te delen: dat van de militaire acties in Nederlands-Indië. Met het opborrelen van de herinnering worden ze langzamerhand steeds meer wapenbroeders. In ‘Veteranen’ volgen we de mannen tijdens negen herdenkingen over meer dan dertig jaar. Met hun gewoonten, onhebbelijkheden, irritaties en twijfels.

‘Veteranen’ is een speciaal op Het Volk toegesneden versie van het door Bouke Oldenhof geschreven Friestalige en in Friesland zeer succesvolle ‘Feteranen’.
Kaarten
  • Toneelgroep Het Volk

    Zaal Kleine Zaal
    Prijs Normaal € 19,50

    Toneelgroep Het Volk Kleine Zaal Vandaag 19.50