Scapino Ballet Rotterdam

Holland & Le Chat Noir

dans Bestel kaarten
Scapino Ballet Rotterdam viert 25-jarig jubileum artistiek directeur Ed Wubbe met successtukken Holland en Le Chat Noir.

Scapino Ballet Rotterdam presenteert twee topstukken van Ed Wubbe in één voorstelling: Holland & Le Chat Noir. Daarmee start het dansgezelschap de viering van het 25-jarig jubileum van zijn artistiek directeur, dat wordt afgesloten met een nieuwe productie, de opvolger van Pearl, die in december uitkomt.

Vanwege het avontuurlijke en vernieuwende karakter waren Holland en Le Chat Noir eerder al succesvol bij een groot publiek. In een grootse enscenering weet Wubbe met kleine, menselijke emoties de toeschouwer te raken.

Alleen al het toneelbeeld van Holland is adembenemend, met een oer-Hollandse wolkenlucht in de stijl van Ruysdael en dansers in 17e eeuwse pakken. Om zijn gevoel over zijn geboorteland weer te geven gaat Wubbe terug tot de gouden eeuw, naar de kiem van de Hollandse identiteit. Met prachtige choreografische vondsten laat Holland de contrasten in de Nederlandse samenleving zien, een mengeling van vrije koopmansgeest, calvinisme en tolerantie. Wubbe maakte Holland tijdens de opkomst van het populisme in 2010. In 2017 is het actueler dan ooit.

In Le Chat Noir komen muziek, dans, en variété bij elkaar tot een spannend geheel.
Het illustere Parijse theatercafé Le Chat Noir was tijdens de Belle Époque in Parijs het epicentrum voor avant-garde artiesten uit het variété, cabaret en muziek. Met clowneske solo’s, buitenissig uitgedoste dansers, onderhuidse tragiek en een vleugje Franse cancan komt het café opnieuw tot leven. Uitbundig plezier en ontroering wisselen elkaar af, ook in de muziek, een mix van bruisende operettemuziek en chansons van Edith Piaf en Jacques Brel. Met 24 duizend bezoekers en uitverkochte zalen is Le Chat Noir de succesvolste tournee van Scapino.

 
Kaarten
  • Scapino Ballet Rotterdam

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 24,50

    Scapino Ballet Rotterdam Grote Zaal 24.50

Extra / Inleiding