Internationaal Danstheater en Tango Extremo

Tango/Mania

dans Bestel kaarten

Van de patio’s in Buenos Aires naar de dorpjes aan de Zwarte Zee.

In een interessante double bill van het Internationaal Danstheater beweegt het gezelschap zich van de tango naar muziek en dans uit het Zwarte Zeegebied, live begeleid door het orkest Tango Extremo onder leiding van Tanya Schaap.

De tango ontstond rond 1880 in de huurkazernes van Zuid-Amerika, waar Europese emigranten arriveerden en op de patio’s zongen, musiceerden en dansten. De tango is doordrenkt van emotie, passie, melancholie, verlangen en heimwee.

Choreografe Neel Verdoorn liet zich voor ‘Tango’ inspireren door de legendarische pianist, componist, arrangeur en orkestleider Osvaldo Pugliese.

Roemenië kent eveneens een diepgewortelde danstraditie. Choreograaf Corneliú Ganea gaat terug naar zijn roots en verdiept zich in de oude tradities. Ganea baseert zich voor ‘Mania’ verder op de Turkse hora, een traditionele volksdans, die in een grote cirkel wordt gedanst. Er zijn tientallen varianten van en de grote populariteit komt voort uit het feit dat iedereen, man of vrouw, jong en oud, eraan kan deelnemen.

Het Bal Populair nodigt het publiek na afloop van de voorstelling uit om met de dansers en de musici op de muziek uit de voorstelling hun eigen dans invulling te geven. Dit zal ongeveer 15 minuten duren.
Kaarten
  • Internationaal Danstheater en Tango Extremo

    Zaal Grote Zaal
    Prijs Normaal € 25,00

    Internationaal Danstheater en Tango Extremo Grote Zaal 25.00

Extra / Inleiding