World Press Photo Exhibition geopend

Internationale persfotowedstrijd voor het eerst in Alkmaar

In de Grote Kerk Alkmaar werd donderdag 13 juli onder het toeziend oog van tientallen genodigden de World Press Photo Exhibition 2017 geopend. Naast mooie woorden van Peter Blaauboer (directeur TAQA Theater De Vest en Grote Kerk Alkmaar) en Anjo Van de Ven (wethouder Cultuur) vertelde Micha Bruinvels (director of contests bij World Press Photo) over het belang van nieuwsverslaggeving en de heldhaftigheid van de fotografen. Van vrijdag 14 juli t/m zondag 20 augustus is de World Press Photo Exhibition 2017 in de Grote Kerk Alkmaar te bewonderen. De gratis toegankelijke expositie bevat indrukwekkende persfoto’s van 45 prijswinnaars uit 25 landen. Kijk hier voor meer foto's van de opening.

Verschillende categorieën
De tentoonstelling, van de zestigste editie van de wedstrijd, bevat indrukwekkende persfoto’s in acht categorieën: Dagelijks leven, Hard nieuws, Hedendaagse kwesties, Langetermijn-projecten, Natuur, Mensen, Reportage en Sport. In elke categorie zijn een eerste, tweede en derde prijs toegekend. De World Press Photo van het voorbije jaar is van de Turkse fotograaf Burhan Ozbilici. Deze foto en die van de andere winnaars zijn te zien in de Grote Kerk Alkmaar

Zomerexpositie
"Wij zijn zeer verheugd deze indrukwekkende persfoto’s voor een periode van vijf weken in de kerk te kunnen tonen” aldus Peter Blaauboer, directeur van Stichting TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar (…) De Grote Kerk Alkmaar leent zich goed voor het exposeren van foto’s. Na de tentoonstelling ‘Gelukzoekers’ met beelden van Rick Akkerman vorige zomer gingen we op zoek naar een mooie nieuwe invulling voor de zomerperiode. Dat is gelukt met deze internationaal vermaarde tentoonstelling."

Over World Press
De allereerste World Press Photo tentoonstelling werd in 1955 in Amsterdam gehouden en daar gaat de tentoonstelling sinds 2014 jaarlijks in première. Na de periode in Alkmaar gaan de foto’s op reis. World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wereldwijde sponsoring door Canon.

Openingstijden
De World Press Photo tentoonstelling is van 14 juli t/m 20 augustus in de Grote Kerk Alkmaar te zien, van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis.