Showman’s Fair: nieuw in Alkmaar

Een 3-daags theatervariété festival à la de Parade in de Alkmaarder Hout

Showman’s Fair komt naar Alkmaar! Hét nieuwe UITfestival waarop het rijke, culturele aanbod uit Alkmaar, de regio én daarbuiten wordt gepresenteerd. Na eerdere edities in Weesp, Zwolle, Utrecht en Perth (Australië) strijkt het theaterfestival op 16, 17 en 18 augustus neer in De Hout. Een bruisend festival met de sfeer van de Parade. Showmannen en –vrouwen, bekende en lokale podiumhelden, theater, dans, muziek, verrassende acts, kunst en voortreffelijk eten: allemaal onderdelen van een verleidelijk festivalspektakel. Gratis krijg je toegang tot het terrein: een turbulente smeltkroes in een mooie, groene omgeving. Geniet voor een miniprijsje van voorstellingen, improvisaties en experimenten op het veld en in prachtige circustenten!

TAQA Theater De Vest verzorgt een deel van de programmering van de Showman's Fair. Kijk hieronder voor meer informatie over deze acts en houd www.showmansfair.nl in de gaten voor het volledige programma en exacte speeldagen en -tijden.

Leon Giessen - Mondo Leone
Filmmaker, muzikant maar vooral geboren verteller Leon Giesen kan als geen ander stilstaan bij zaken waar de meeste mensen, op het eerste gezicht totaal terecht, straal aan voorbij lopen. Hij daarentegen gaat op onderzoek en ontdekt de wonderlijkste dingen. Die deelt hij weer in Mondo Leone (De Wereld van Leon). Een even vanzelfsprekende als unieke combinatie van film, muziek en natuurlijk verhaal. Op de Showman’s Fair zijn Mondo Leone's mooiste pareltjes te horen, zien en voelen.

Mylou Frencken, Gerrie Hondius met Ronald Schmitz - Aanwaaien
De 'ongekroonde koningin van het kleinkunstlied' Mylou Frencken zingt haar tedere en poëtische liedteksten op een sfeervol verlicht podium. Zandtekenares Gerrie Hondius maakt er ter plekke magische tekeningen bij. Samen met de klanken van topgitarist Ronald Schmitz, schotelt dit trio u levende videoclips voor. Een verhaal over hoe breekbaar we zijn. Over ons leven, onze liefde en de moed om verder te gaan. Wat komt ons zomaar aanwaaien, waar moeten we hard voor vechten? Hoe houden we ons staande in een almaar wervelende wereld? Hoe behouden we bij tegenslag onze humor en ons lef? Hoe vinden we door onze boosheid heen, onze tederheid terug? Een betoverende, indringende en tegelijkertijd grappige voorstelling. 30 Minuten lang kom je ogen en oren te kort, daarna stap je gelouterd naar buiten.

Timon Krause - MINDGAMES
Je houdt je adem in.
Je ogen worden groter.
Je vergeet alles om je heen.
Je zit gevangen in het moment.
Je kan het niet geloven.
Je bent opgetogen.
Een magisch moment. Je zal het je hele leven blijven herinneren.
Ervaar ‘MINDGAMES’ in het theater: de nieuwe sensatie op gebied van gedachten lezen!

Marja’s Grote Tupper Topper Show
Social Media: we hebben het er maar druk mee. Overal zoeken we erkenning. Maar achter alle digitale vrolijkheid schuilt vaak eenzaamheid. Eigenlijk net zoals bij de Tupperwarebakjes: mooi vanbuiten, leeg vanbinnen. Als iemand een leegte kan opvullen, is dat consulente Marja van Katendrecht. Haar Tupperware-party is als een warm bad. Bijgestaan door de good old Tupperwarebakjes brengt de ontwapenende Marja gesprekken met het publiek op gang. Ze luistert en vertelt. En dat levert mooie, lieve, gekke en verbazingwekkende verhalen op.

René Groothof - Peter en de Wolf
Iedereen heeft wel eens gehoord van Peter en die wolf
En iedereen vertelt het verhaal op zijn eigen wijze.
En zo ook René Groothof. Kom luisteren naar die stoere Peter en zijn bezorgde mopperende opa. Naar zijn vriendje het vogeltje, de kat en de domme eend, de jagers met hun geweren en niet te vergeten een hongerige wolf.

De Kift Combo
Klein, fijn, akoestisch en toch ook helemaal De Kift! Originele Kiftnummers in een zelfgemaakte nieuwe jas, met deze keer een hoofdrol voor ukelele en strijkers. De Kift speelt als oer-Hollandse, veelkoppige draak al meer dan dertig jaar theatrale fanfare-punk in wisselende bezettingen, maar dit is de zachtaardigste versie tot nu toe. De Kift Combo bestaat uit muzikanten van De Kift in wisselende samenstelling en bezetting.

LAVALU – Midair
Het nachtelijke dromen van haar vorige programma ‘Solitary High’ zet pianiste en zangeres LAVALU nu om in léven. Satie maakt plaats voor Bach. En Debussy voor Pärt. Als je de waterval eenmaal laat stromen gutst hij zó de snaren in. Sommige songs kabbelen als een beekje. Andere stormen de piano door om je op te laten springen uit je stoel en te roepen: “Ik wil ook liefhebben, nú!!” LAVALU straalt. Jarenlang toerde Lavalu met haar band langs honderden popzalen, festivals en theaters. Ook schreef ze alle muziek voor het theaterspektakel 'Het Pauperparadijs'.  

Andries Tunru
Vlees, vis, wal én schip: Andries Tunru wil alles tegelijk. Rust én ruimte. Hollen én stilstaan. Vrouwen én vastigheid. Sneller, beter, verder, meer. Maar waar vind je rust als de lat steeds verschuift? Hoe word je tevreden als je alles wilt? Beluister Andries, venijnig charmant, vreemd analytisch en met verbazend veel vaart. U kent hem van zijn columns op Radio 1, van het TV-programma ‘Hufterproef’ of als helft van improvisatieduo Beperkt Houdbaar. Hij studeerde af aan de Koningstheateracademie, dé cabaretopleiding van Nederland. Hij won de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, de publieksprijs van het Groninger Studenten Cabaret Festival én de persoonlijkheidsprijs van Cameretten.