Programma Kijken, Kijken, Kopen 2018 bekend

Zondag 6 mei verandert de binnenstad van Alkmaar in één groot podium

Het programma van de vierde editie van ‘Kijken, Kijken, Kopen’ is bekend. Zin in de kleinste Escape room ter wereld, pop-up–dance, Sproëzie of een wild-safari? Op zondag 6 mei gaat TAQA Theater De Vest weer naar buiten met dé culturele koopzondag in de binnenstad van Alkmaar. Winkeliers en theatermakers slaan de handen ineen en zetten met bijna 40 professionele optredens zichzelf en Alkmaar in de etalage.

Divers en afwisselend programma
Bijzonder is de samenwerking tussen Dansstudio Flex & Scapino Ballet Rotterdam. In co-creatie met dit vaste gezelschap van TAQA Theater De Vest, maken leerlingen van Dansstudio Flex een eigen versie van ‘While we can’, een choreografie van Felix Landerer. Mooie liedjes van Kiki Schippers zijn te horen in de HEMA en Pepijn Schoneveld verrast ‘Stante Pede’ de bezoekers van Sissy-Boy. Ook aan de kinderen is gedacht: Nico met z’n Kliko kom je tegen bij Hatshoe Kinderschoenen en Peter Faber vertelt kinderverhalen bij Kixx Kidswear. Op de gracht vaart een muziekboot en op straat sta je zomaar oog in oog met een mysterieus, groot postpakket…

Lokale samenwerkingen
Dit jaar is, met het oog op de toekomst, de samenwerking met het BrugTheaterFestival flink uitgebreid. BrugTheaterFestival presenteert drie unieke voorstellingen op bijzondere locaties. Natuurlijk in het café, zoals je van hen gewend bent, maar ook in de etalage van KA’AS en in de Alkmaarse synagoge aan de Hofstraat. Ook Karavaan/theater op locatie presenteert twee bijzondere talenten uit de Winterkaravaan. Anne Roos Rosa de Carvalho brengt een wonderlijk ritueel op de trappen van het Stadhuis en met Theatergroep Tocht gaan we op ‘Wild-Safari’ door Kinki Kappers.

 De straten en winkels in de Alkmaarse binnenstad barsten op 6 mei weer uit hun voegen van de dans, cabaret, toneel of muziek. Tijdens ‘Kijken, Kijken, Kopen’ pas je je nieuwe outfit terwijl je luistert naar lekkere jazz of kijkt naar spannende acrobatiek. Bekijk het volledige programma op deze pagina of haal het programmaboekje bij TAQA Theater De Vest. Alle optredens zijn gratis toegankelijk.