Nieuw: Ligconcerten in De Vest en Grote Kerk

Satie, Einaudi, Ten Holt e.a.

Sta jij open voor een bijzondere concertervaring? Kom dan naar de ligconcerten in TAQA Theater De Vest en Grote Kerk Alkmaar. Vlei neer op een matje of leun lekker achterover in een strandstoel. Sluit je ogen en droom weg op wonderschone klanken, live gespeeld door de beste musici. Geniet in een bijzondere setting met volle aandacht en zonder afleiding van de mooiste klassieke muziek.

Op het programma: Satie, Einaudi en Canto Ostinato  
Er staan drie ligconcerten gepland. Het eerste vindt plaats op zondag 29 maart om 14:30 op het podium van de Grote Zaal in TAQA Theater De Vest. Tijdens dit Ligconcert treedt Tobias Borsboom, talent van The International Holland Music Sessions, voor je op. Liggend op een matje of in een strandstoel krijg je alle gelegenheid om weg te dromen op de meditatieve klanken van onder anderen Glass, Vasks, Satie, Adams, Ter Veldhuis en Franssens. Een bijzondere concertervaring.

Op vrijdag 19 juni kun je in de Grote Kerk Alkmaar genieten van pianist Jeroen van Veen, initiatiefnemer van het fenomeen ‘Ligconcerten’. Hij speelt een programma met de bekendste werken van de beroemde Italiaanse componist Ludovico Einaudi, geschreven voor één piano. Zijn muziek werd onder meer bekend door zijn soundtracks in de film ‘Intouchables’ (2011).  

Op vrijdag 18 september spelen Jeroen en Sandra van Veen de Canto Ostinato van Simeon ten Holt in de Grote Kerk. Ze hebben dit bekende modern-klassieke werk al vele malen op cd gezet, maar het komt pas echt tot zijn recht als je het live meemaakt. Sandra en Jeroen zijn beroemd om hun intieme en bijzondere manier van woordeloze communicatie tijdens hun spel, waarin zij de Canto Ostinato telkens opnieuw vormgeven. De lichtkleurvariaties tijdens het concert matchen prachtig met de gevoelskleurvariaties die het duo ter plekke op het podium voor je creëert.

Hoe werkt het?
Per concert is er een vast aantal ligplaatsen, met een tapijt als ondergrond. Wie iets comfortabeler wil liggen, raden wij aan een eigen matje, slaapzak/dekentje en kussen mee te nemen. Daarnaast zijn er tegen een kleine meerprijs ook strandstoelen te huren. Ook hierbij is het aan te raden een eigen dekentje en kussen mee te nemen. Wil je naar alle drie de ligconcerten? Profiteer dan van de mooie serieprijs. Alle concerten zijn zonder pauze, zodat je je ongestoord kunt onderdompelen in de muziek, de ruimte en de prachtige lichteffecten. Kijk hier voor alle ligconcerten