Nieuw: Jazz Cafés in TAQA Theater De Vest

“Jazz op zijn best en voor iedereen!”

De Plein Zaal van TAQA Theater De Vest verandert in een intieme Jazz Club voor de nieuwe serie Jazz Cafés. Onder het genot van een drankje kan publiek luisteren naar een afwisselende line-up met de top van de Nederlandse jazz. Onder andere Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Anton Goudsmit, Joris Roelofs en Deborah Carter betreden dit seizoen het podium en worden begeleid door initiatiefnemers Marc Schenk (slagwerk) en Kasper Kalf (bas).

Toegankelijke jazzconcerten van top niveau
Marc Schenk (o.a. bekend van Gare du Nord) kijkt ontzettend uit naar de eerste editie van het Jazz Café. “Als inwoner van Alkmaar mis ik een echt jazzpodium waar topmusici komen spelen en waar een jazzminnend publiek de moeite neemt om concerten te bezoeken.” Collega Kasper Kalf (o.a. bekend van Hans Teeuwen / The Painkillers) vult aan: “Onze doelstelling is dan ook met dit podium een plek te creëren waar de ware jazzmuziekliefhebber zijn hart op kan halen. We willen publiek verrassen met mooie, inspirerende, eigentijdse en toegankelijke jazzconcerten van top niveau.”

Vier edities met klinkende namen
Komend half jaar staan er vier Jazz Cafés gepland. Op maandagavond 29 januari vindt de eerste editie plaats, met Benjamin Herman (saxofoon) en Jesse van Ruller (gitaar). Gevolgd door Anton Goudsmit (gitaar) & Joris Roelofs (klarinet) op zaterdagmiddag 24 februari. Op maandagavond 30 april zingt Deborah Carter en op zaterdagmiddag 26 mei wordt de serie afgesloten door een nog nader te bepalen gast. De cafés kosten € 10,- incl. drankje.

Voor de muziekliefhebber is het Jazz Café een unieke kans om bij de kleine groep te horen die deze intieme concerten van dichtbij mee gaan maken.

Houd de agenda in de gaten voor het laatste nieuws.