Kom naar de opening 500 jaar Grote Kerk Alkmaar

Magisch spektakel op het Canadaplein

Op vrijdag 16 februari 2018 worden alle inwoners van Alkmaar uitgenodigd voor de feestelijke opening van het bijzondere jubileum 500 jaar Grote Kerk Alkmaar. De opening vindt plaats buiten de kerk en is het beste te zien vanaf het Canadaplein (de kerk zelf is deze avond niet toegankelijk voor publiek). De kerk vertelt tijdens deze avond wat het de afgelopen vijf eeuwen heeft meegemaakt. Om 19.00 uur begint de kerk te vertellen en ontstaat er een magisch schouwspel. Onder andere de Alkmaarse zangeres Giovanca en een lokaal popkoor verlenen hun medewerking aan het openingsprogramma.

Extra openingsfeest om 20:30 uur
Vanwege de verwachte opkomst is besloten om het openingsfeest ook om 20:30 uur aan te bieden. Publiek dat niet om 19.00 uur op het Canadaplein aanwezig kan zijn, krijgt zo om 20:30 uur nog een herkansing.
 
Bezoek als eerste de nieuwe tentoonstelling van het Stedelijk Museum Alkmaar
Tussen 19.30 en 21.00 uur, zijn alle bezoekers welkom in het Stedelijk Museum Alkmaar om de tentoonstelling ‘Ruysdael en Saenredam, Gezichten op de Grote Kerk’ te bekijken. De tentoonstelling is deze avond vrij toegankelijk.