Jarige TAQA Theater De Vest presenteert theaterseizoen 2018 - 2019

250 voorstellingen, vele extra’s en bijzondere activiteiten in het jubileumjaar

De gloednieuwe brochure van TAQA Theater De Vest ligt bijna op de deurmat. In het theaterseizoen 2018 - 2019 pakt het theater uit met tal van cabaretvoorstellingen, avontuurlijke producties en vele extra’s. Het wordt een dubbel jubileumjaar: niet alleen de monumentale Grote Kerk bestaat dit jaar 500 jaar maar ook TAQA Theater De Vest viert feest: het Alkmaarse theater bestaat dit jaar 40 jaar. Alle reden voor het samenstellen van een extra bijzonder programma in het nieuwe seizoen. In de monumentale Grote Kerk is exclusief de spectaculaire familievoorstelling ‘Het Mysterie van Alkmaar’ te zien.

Youp, Bert, Freek, Brigitte, Marc- Marie en Claudia
Het wordt een topjaar vol cabaret! Met maar liefst vijftig cabaretvoorstellingen worden cabaretliefhebbers in het nieuwe seizoen op hun wenken bediend. Bert Visscher, Youp van ’t Hek en Brigitte Kaandorp komen weer naar Alkmaar. Dit theaterseizoen een groot succes en daarom volgend seizoen in de reprise: o.a. Claudia de Breij (‘Nu’), Richard Groenendijk (‘Om alles’), Yentl & de Boer (‘Magie’), Veldhuis en Kemper (‘Geloof ons nou maar’) en Van der Laan en Woe (‘Pesetas). Drie cabaretiers brengen een Oudejaarsconference in De Vest: Dolf Jansen, Marc- Marie Huijbregts en Guido Weijers. Kijk voor het complete cabaretaanbod met o.a. ook Arjen Lubach, Paul de Leeuw, Micha Wertheim en Lenette van Dongen op de website.  

All Stars, Evita en andere grote producties
Natuurlijk ontbreken ook de grootse musicals en shows niet volgend seizoen. Er komt een musicalversie van ‘All Stars’ (naar de gelijknamige film en tv-serie) met o.a. Jim Bakkum in de hoofdrol. René van Kooten en Brigitte Heitzer (bekend van het tv programma ‘Op zoek naar Evita’) zijn te zien in de groots opgezette versie van ‘Evita’. Bill van Dijk speelt zijn afscheidsrol in de nieuwste bewerking van het oerhollandse ‘Op hoop van Zegen’. De Vest komt met een paar prachtige buitenlandse ‘nouveau cirque’ voorstellingen én met het hilarische ‘Single Camping’; een komedie met naast Tjitske Reidinga en Peter Blok ook o.a. Ilse Warringa (juf Ank uit ‘de Luizenmoeder’).

Samenwerking met topgezelschappen
Het Nederlands Philharmonisch Orkest │Nederlands Kamerorkest, Scapino Ballet Rotterdam en het Nationale Theater zijn ook in het nieuwe theaterseizoen de drie grote theaterpartners van TAQA Theater De Vest. Van deze topgezelschappen staat veel moois op het programma, inclusief interessante extra activiteiten zoals inleidingen, workshops en het Muziekcafé (voorafgaand aan de Nedpho-concerten).

De Theateralliantie brengt drie topproducties
De Theateralliantie is in het leven geroepen om grootschalige kwalitatief hoogstaande theaterproducties in de Nederlandse theaters op de planken te brengen in coproductie met een aantal theaters in het land, w.o. TAQA Theater De Vest. Volgend theaterseizoen zijn maar liefst drie producties van de Theateralliantie in de Vest te zien: ‘The Color Purple’ (naar de bestseller uit 1983 van Alice Walker, ‘Sophie’ (met o.a. Tjitske Reidinga) en ‘We zijn hier voor Robbie’; een nieuw stuk van scenarioschrijfster Maria Goos in regie van Eric de Vroedt.

Mysterie van Alkmaar; een unieke belevenis
Ter gelegenheid van het jubileumjaar van de Grote Kerk Alkmaar produceert TAQA Theater De Vest exclusief de spectaculaire familievoorstelling ‘Het Mysterie van Alkmaar’ met actrice Maartje van de Wetering (winnares tv programma Maestro) in de hoofdrol. Een avontuurlijke en spannende voorstelling voor jong en oud met een groot orkest en een wonderbaarlijk verhaal over de Grote Kerk Alkmaar. Het concept is ontwikkeld door Joris Nassenstein en Jan Pieter Koch. Lucas de Waard schrijft het script en Geert Lageveen tekent voor de regie.

Meer informatie
Op vrijdag 18 mei om 9.00 uur start de online kaartverkoop en kan er volop besteld worden voor een spiksplinternieuw theaterseizoen. Vanaf 8 mei zijn alle voorstellingen met achtergrondinformatie en leuke extra’s als foto’s en trailers al te raadplegen op www.taqatheaterdevest.nl.