Jan Beuving wint Neerlands Hoop 2017

Maandagavond 2 oktober zijn de winnaars van de VSCD Cabaretprijzen - de Poelifinario en de Neerlands Hoop - bekendgemaakt tijdens de uitreiking in Diligentia, Den Haag. Jan Beuving won de Neerlands Hoop, de prijs voor een veelbelovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief, met zijn voorstelling 'Raaklijn'. Op zaterdag 11 november is 'Raaklijn' te zien in De Vest, kijk hier voor tickets. Beuving kreeg de Neerlands Hoop overhandigd door de winnaar van vorig jaar, Tim Fransen.

Jury rapport
De jury over Jan Beuving: 'Door zijn achtergrond als wiskundige in te zetten biedt Jan Beuving in Raaklijn een uniek perspectief. Beuving integreert de meest complexe wiskundige theorieën met veel inzicht maar ook humor in zijn voorstelling. Daarnaast zet Beuving ook een lijn uit over zijn amateurvoetbalelftal en de vele PVV-stemmers die hij onder zijn teamgenoten heeft. Hij zet zichzelf neer als de raaklijn die langs twee uiteenlopende werelden scheert, wat leidt tot een frisse kijk op onze verdeelde samenleving. Muzikaal is het hoogstaand, dankzij de pianobegeleiding van Tom Dicke en Beuvings teksten, die met mathematische precisie in elkaar zijn gezet.'

Poelifinario
Theo Maassen won voor de tweede keer de Poelifinario; de cabaretprijs voor het meest indrukwekkende programma van het seizoen. Hij kreeg de prijs voor zijn voorstelling 'VANKWAADTOTERGER'. Kijk hier voor meer informatie over de VSCD Cabaretprijzen.