Eerbetoon aan local heroes op Jazztival 2018

Festivalhart in TAQA Theater De Vest

De negende editie van Jazztival vindt plaats op zondag 25 maart van twee tot twaalf. Het festivalhart bevindt zich in TAQA Theater De Vest. Op vrijdag 23 en zaterdag 24 maart vinden er ‘s avonds concerten plaats in de Stadskantine. Dit jaar staat het programma in het teken van overleden lokale helden als Dick Koch en Jimmy Karakusevic.

De Stichting ter Bevordering van het Spelen van Jazz en geïmproviseerde muziek (SBSJazz) organiseert het jazzfestival in het weekend dat de zomertijd ingaat. “Dit jaar hebben we als thema `Local Heroes` gekozen”, aldus organisator Peter van Raamsdonk. “Het festival wordt een eerbetoon aan de mannen die de jazz in Alkmaar en omstreken groot gemaakt hebben.”

Programma
Aan het programma wordt hard gewerkt. SBSJazz biedt sinds 2009 met Jazztival een festivalpodium voor lokale, nationale en internationale bands. Met een programma vol jazz, latin, soul, improvisatie en verrassende optredens viel het jazzfestival de voorgaande edities in de smaak bij jazzfanaten, muziekliefhebbers en levensgenieters. “Zoals gebruikelijk blijft het programma een showcase voor regionale musici”, ligt van Raamsdonk toe. “Zij houden er vaak een onbekende praktijk als improviserend muzikant op na.” Die kern wordt aangevuld met (inter-)nationale jazz-acts.

Kaarten
Jazztival is gedeeltelijk gratis te bezoeken. Speciale optredens kosten tussen de vijf en tien euro per stuk. Een passe-partout voor alle betaalde optredens kost 25 euro. De passe-partouts zijn per direct verkrijgbaar op jazztival.nl, de losse kaarten zijn verkrijgbaar zodra het programma bekend is.