Doe mee met de FRITZ fotowedstrijd

RODI media organiseert in samenwerking met Superstar Theaterproducties een fotowedstrijd omtrent de theatervoorstelling 'FRITZ 75 jaar vrijheid'. Het thema is ‘breekbare vrijheid’ en een juryselectie van zo’n tien foto’s is 2 tot en met 5 mei te bewonderen in de foyer van TAQA Theater De Vest.
 
In september 1944 werd Alkmaarse verzetsman Fritz Conijn op 21-jarige leeftijd in kamp Vught gefusilleerd. Nu, 75 jaar later, staat de destijds jongste knokploegleider van Nederland opnieuw in de belangstelling. Regionaal theaterproducent Superstar Theaterproducties brengt zijn verhaal rond Bevrijdingsdag op de planken en ontrukt de Alkmaarder, die een grote rol speelde in het Noord-Hollands verzet, ook met extra activiteiten aan de vergetelheid. Een tentoonstelling over Fritz zal te zien zijn in de foyer van het theater, waar ook de winnende selectie foto’s van RODI’s FRITZ fotowedstrijd zal worden gepresenteerd.
 
Vakjury
Johan van der Horn, geboren en getogen Alkmaarder, professioneel fotograaf en o.a. tweevoudig winnaar van de Gouden Camera, is aangetrokken als juryvoorzitter. Naast hem nemen oud voorzitter van de Historische Vereniging Alkmaar, Leen Spaans en artistiek leider en schrijver van de voorstelling 'FRITZ', Maarten Elout plaats in de jury.
 
Breekbare vrijheid
Het thema van de fotowedstrijd is ‘breekbare vrijheid’ en iedereen kan meedingen naar een plekje in de tentoonstelling: jong, oud, professional en amateur. Technische aspecten staan vrij: foto's mogen in zowel zwart-wit als kleur worden aangeleverd en de foto mag desgewenst bewerkt worden. Hoe ziet 'breekbare vrijheid' eruit voor jou? Zet het thema om in een inspirerende foto en wie weet hangt jouw afbeelding straks in de foyer. Meedoen kan tot 10 april. Voor meer informatie en om je foto in te zenden, ga je naar www.superstar.theater.