Nynke En Voetafdruk

Tweede editie Nieuw Licht – Kunst in de Grote Kerk Alkmaar met Nynke Koster

DI 14 DEC

In de zomer van 2022 zal de tweede editie van het kunstprogramma Nieuw Licht in de Grote Kerk Alkmaar plaatsvinden. Hiervoor is kunstenares Nynke Koster uitgenodigd. Binnen het programma Nieuw Licht wordt ieder jaar een kunstenaar gevraagd om een site-specific werk te maken geïnspireerd door, of reflecterend op, het erfgoed en de geschiedenis van de kerk.

Nynke Koster
Nynke Koster studeerde aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten waar ze voor de richting Interieurarchitectuur en Meubelontwerpen koos. Haar werk balanceert op de grens tussen design en autonome kunst. Koster heeft een grote fascinatie voor de plaats die het verleden inneemt in ons collectief geheugen. Haar werk is altijd sterk onderbouwd door uitvoerig historisch onderzoek. Door te werken met een ‘afgiet’-methode herpositioneert Koster historische verhalen en objecten en daagt ze bezoekers uit om er letterlijk op een andere manier naar te kijken.

Zacht rubber
Voor veel Alkmaarders vormt de Grote Kerk de huiskamer van Alkmaar. Maar wat is dat precies, een huiskamer van de stad? En wie voelt zich hier allemaal thuis? Voor deze editie van Nieuw Licht gaat Koster een kunstwerk maken dat de bezoeker mag betreden. Komende zomer mag je plaatsnemen op het omgekeerde gewelf gemaakt van zacht schuim en rubber, waar je letterlijk tussen de verhalen van Alkmaar zult liggen. Van historische legenden tot verhalen van hedendaagse bewoners uit de stad: het werk van Nynke zal deze met elkaar verbinden en bezoekers uitdagen de verhalen op een geheel andere manier te beleven.

De tentoonstelling van Nynke Koster zal van begin juli tot medio september 2022 te zien zijn in de Grote Kerk Alkmaar.

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]