Rina Ishii 1600 Site

Nieuwe Kaasmarktorgelconcerten in de Grote Kerk

MA 25 APR


De serie Kaasmarktorgelconcerten, die jaarlijks wordt samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk in de Grote Kerk Alkmaar, beleeft dit jaar een jubileumjaar. Al 70 jaar bespelen internationale organisten tijdens het kaasmarktseizoen op de vrijdagmiddagen de twee wereldberoemde orgels in de prachtige ambiance van de Grote Kerk. Op vrijdag 6 mei staat het eerste van een serie van in totaal 15 concerten op het programma en is organiste Rina Ishii (Japan) te beluisteren. 

Kaasmarktexpres
In 1952 werd de Nederlandse organist en componist Piet Kee (Zaandam) aangesteld tot organist in de Grote Kerk Alkmaar. Hij initieerde destijds de oprichting van de Vrienden van het Orgel en was verantwoordelijk voor de organisatie van de concertseries in de kerk, waaronder de serie Kaasmarktorgelconcerten. De serie werd destijds al met grote banners aangekondigd bij de toeristen, die veelal met de ‘kaasmarktexpres’ in Alkmaar arriveerden en vanaf het station richting stad liepen. De serie wordt inmiddels al een aantal jaren samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk, die vele jonge internationale orgelstudenten begeleidt naar een succesvolle carrière. 

Over Rina Ishii
De Japanse organiste Rina Ishii studeerde af aan de International Christian University met een bachelorgraad in de kunstwetenschappen in Tokyo (Japan) en is organist in de St. Margaret's Church in Tokyo. Momenteel studeert ze orgel bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam. Ishii speelt op vrijdag 6 mei o.a. werken van Sweelinck, Mendelssohn en Buxtehude op de beide orgels.

Meer informatie
De gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten in de Grote Kerk Alkmaar zijn elke vrijdag tussen 6 mei en 19 augustus om 12.00 en 13.00 uur te bezoeken. Van 6 juli t/m 17 september worden op woensdagavonden zomeravondconcerten in de Grote Kerk Alkmaar georganiseerd. Kijk in de agenda voor het volledige programma.

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]