Derde editie zonovergoten ‘Kijken, Kijken, Kopen’ zeer goed bezocht!

Grote belangstelling voor theateracts in Alkmaarse binnenstad.

Op zondag 9 april vond de derde Alkmaarse editie van ‘Kijken, Kijken, Kopen’ plaats. Zo’n 35 theateracts veranderden de zonovergoten binnenstad voor even in één groot podium. De mannen van The Rocking Chairs zetten met hun hip-hop moves het Waagplein op z’n kop en het energieke Dekoor Close Harmony verraste bezoekers met prachtige zang voor de trappen van het Stadhuis. Winkelend publiek keek verwonderd op bij het zien van de ‘Urban Safari’ in de binnenstad. Gerichte theaterbezoekers stonden op tijd voor de deuren van de winkels.

Publiekstrekkers

Vanwege het mooie weer konden alle buitenoptredens op een grote belangstelling rekenen. Artiesten die in de winkels geprogrammeerd waren trokken voor een deel naar buiten. Zo droeg René Oskam gedichten voor in de Langestraat en struikelde je - als je niet oplette - over Hakim op de stoep van schoenenwinkel Hatshoe. Bij Rituals veel verwonderde kinderen: de Zandtekenaar ‘vertelde’ de meest prachtige sprookjes. In de intieme winkel Bodycelli in de Oude Stad genoot het publiek van hartverwarmende tango door het Internationaal Danstheater en theatergroep Piepschuim kreeg bij Strak in Pakken het Alkmaarse publiek enthousiast aan het meezingen.

Volgende editie

TAQA Theater De Vest zal in samenwerking met de winkeliersvereniging binnenstad Alkmaar en Gemeente Alkmaar deze derde editie evalueren en ziet een vierde editie vol vertrouwen tegemoet.