Avontuurlijk programma bij Zomer in De Mare

Derde weekend gratis theater voor jong en oud in De Rekerhout

Voor het derde weekend op rij verwelkomt Zomer in De Mare haar toeschouwers in De Rekerhout. TAQA Theater De Vest trekt op zaterdag 16 juni en zondag 17 juni naar buiten met een gratis zomerprogramma. Op zaterdagavond is er voor 8 jaar en ouder een avontuurlijke en spannende voorstelling te zien en op zondag is de middag gevuld met vele acts voor de hele familie.

Op ‘AvondTuur’ voor het slapen gaan
Zaterdagavond 16 juni kunnen de kinderen op ‘AvondTuur’ met Compagnie Monkey Style en de voorstelling ‘Babylloon’. Geboren uit een ballon?! Hoe zal hij de wereld ontdekken? Zal hij de grootsheid die hem wordt aangeboden onder controle kunnen krijgen? ‘Babylloon’ presenteert een wereld vol mogelijkheden, waarin de ballon een vorm van rijkdom, macht en amusement wordt. ‘Babylloon’ is een ontmoeting tussen poëzie, dierlijkheid, menselijkheid en burlesk. Het wordt een mysterieuze avond in De Rekerhout. Iedereen vanaf 8 jaar is welkom tussen 19.30 en 20.30 uur.

Beetje vreemd is niet gek
Op zondag 17 juni is de middag vanaf 13.30 uur gevuld met korte, internationale straat- en circustheateracts met tussendoor genoeg ruimte om te spelen en te picknicken. De vreemdste act van de middag is van de Engelse Tom Campbell. Hij kneedt tijdens ‘The Clay Head Show’ 20 kilo klei op zijn gezicht in spooky, suffige en hilarische maskers. En er is meer. Het acrobatische ‘Lance moi en l’air’ (gooi me in de lucht) is een acrobatische voorstelling over de gevoeligheid tussen twee mensen. In ‘T.N.T.’ dagen vijf jongleurs elkaar uit met onmogelijke opdrachten, transformeren ondertussen in een boyband en zetten ook nog even het podium in lichterlaaie. Coupe du Compress zorgt voor heftige looks met extreme tools. En voor de allerkleinsten is er ‘Moes’ over een appelboom en appelmoes. Waarschuwing: het kan zijn dat na ‘Moes’ het keukengerei thuis tot leven komt…

Meer informatie
Zomer in De Mare vindt plaats tot en met 24 juni op zaterdagavonden en zondagmiddagen, te midden van het groen aan het Thijssepad in De Rekerhout. In juli en augustus is het Canadaplein aan de beurt voor een zomer vol optredens van lokale, landelijke en internationale artiesten tijdens Zomer op het Plein. Alle acts zijn gratis toegankelijk. Kijk op www.zomerindemare.nl en www.zomerophetplein.nl voor het volledige programma en korte trailers.