RICK A~3
Foto: Rick Akkerman
RI50A1~1
Foto: Rick Akkerman

Veilig naar het theater


Om voorstellingen in De Vest te bezoeken heeft u per september een geldig Coronatoegangsbewijs nodig. Wij volgen hierin het actuele kabinetsbeleid voor culturele instellingen. Dit bewijs krijgt u door een vaccinatiebewijs, een negatieve coronatest of een herstelbewijs te uploaden in de CoronaCheck-app. Bij de ingang van het theater scannen we de QR-code uit de app en toont u een geldig toegangskaartje en legitimatie.

Voor uw en onze veiligheid vragen wij u de regels in acht te nemen. Op de site van de Rijksoverheid kunt u terecht voor de stappen die u dient te ondernemen om van een test-, vaccinatie- of herstelbewijs een geldig Coronatoegangsbewijs te maken. Voor vragen over de CoronaCheck-app kunt u terecht op coronacheck.nl.

Tevens is het dragen van een mondkapje als je je door het gebouw beweegt weer verplicht.

Veelgestelde vragen m.b.t. coronamaatregelen

Wat als mijn test positief is?
Wanneer u zich laat testen bij een van de aangesloten testlocaties op https://www.testenvoortoegang.org/ en uw test blijkt positief te zijn, wordt uw ticket alleen gerestitueerd indien u voor aanvang van de voorstelling contact opneemt met de afdeling kaartverkoop via kaartverkoop@taqatheaterdevest.nl.

Hoe duur is het uitvoeren van een test?
Wanneer u zich laat testen bij een van de aangesloten testlocaties op https://www.testenvoortoegang.org/ worden de kosten van de test op dit moment betaald door de Rijksoverheid. Hiermee zijn er voor u geen kosten aan verbonden.

Hoe werkt de CoronaCheck-app?
De CoronaCheck-app werkt op iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (iPhone 5s en nieuwer). Download de gratis app via de Apple App Store of de Google Play Store. Vul in de CoronaCheck-app de ophaalcode in die u bij uw negatieve testuitslag hebt gekregen. Of haal uw gegevens op met uw DigiD wanneer u een vaccinatie- of herstelbewijs heeft. De app maakt van uw gegevens een Coronatoegangsbewijs, in de vorm van een QR-code. Neem uw identiteitsbewijs en toegangskaartje mee en laat de QR-code scannen aan de deur. Opgelet: iedere bezoeker heeft een eigen telefoon met de app nodig. U kunt maar voor één persoon een bewijs in de CoronaCheck-app maken. Geen telefoon? U kunt ook een QR-code printen. Download en print uw bewijs op www.coronacheck.nl/print.

Kan ik een Coronatoegangsbewijs op papier tonen?
Heeft u geen smartphone? Of wilt u uw Coronatoegangsbewijs liever op papier? Of gaat u naar een activiteit samen met mensen zonder app? Dan kunt u het Coronatoegangsbewijs voor uzelf of de kinderen ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl. U kunt in de app maximaal 1 coronabewijs per persoon laten zien.

Ik heb geen DigiD, smartphone of computer met printer. Wat nu?
In sommige gevallen kunt u een Coronatoegangsbewijs op papier thuisgestuurd krijgen. Bel naar de CoronaCheck helpdesk op 0800-1421 en vraag naar de mogelijkheden.

Kan ik ook een vaccinatiebewijs of andere bewijsstukken laten zien voor toegang?
Nee. Alleen met een scanbare QR-code in de CoronaCheck-app of een QR-code op papier kunnen wij u toegang verlenen. Het vaccinatiebewijs dat u ontvangt bij de vaccinatielocatie is dus niet geldig en dit geldt ook voor andere bewijsstukken.

Kan de toegang tot het theater worden geweigerd?
We kijken er naar uit om u te mogen verwelkomen in ons theater. De veiligheid en gezondheid van onze bezoekers, medewerkers en bespelers staat hierbij voorop. Bij activiteiten en voorstellingen mét Coronatoegangsbewijs hoeft er geen afstand gehouden te worden. Vandaar dat we voor uw veiligheid en gezondheid zo streng aan de ingang controleren of iedere bezoeker in het bezit is van een geldig Coronatoegangsbewijs. Wanneer u niet in het bezit bent van een geldig Coronatoegangsbewijs (QR-code in uw CoronaCheck-app of een print via de website CoronaCheck.nl) kunnen wij u helaas niet in het gebouw toelaten.

Zijn de foyers en bars geopend?
Voor aanvang van het evenement is de bar in de foyer geopend. Ook in Grand Café Klunder kunt u voorafgaand aan de voorstelling terecht voor een drankje. Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid. 

Vanaf welke leeftijd is een coronatoegangsbewijs nodig?
Bezoekers van 13 jaar en ouder moeten een coronatoegangsbewijs laten zien bij de ingang.

Ik heb geen geldig Coronatoegangsbewijs, wat nu?
Indien u geen geldig Coronatoegangsbewijs heeft (een QR-code in de CoronaCheck-app of een print van de QR-code via CoronaCheck.nl) kunnen wij u helaas geen toegang tot het gebouw geven.
Uw ticket wordt alleen gerestitueerd indien u voor aanvang van de voorstelling contact opneemt met de afdeling kaartverkoop (kaartverkoop@taqatheaterdevest.nl).

Hoe ziet de zaalindeling eruit?
U zit, als vanouds, naast elkaar in de rij. Heeft u speciale verzoeken? Neem dan contact op met de afdeling kaartverkoop via kaartverkoop@taqatheaterdevest.nl.

Wat doet De Vest om een veilig bezoek mogelijk te maken?
• We vragen om een geldig Coronatoegangsbewijs en stellen vragen over je gezondheid.
• We hebben een goed werkend ventilatiesysteem met luchtverversing en een goed binnenklimaat. Met mechanische ventilatoren verversen we de lucht, door buitenlucht aan te zuigen en vervolgens weer af te voeren. De installaties die de lucht aan- en afvoeren worden continu gemonitord en goed onderhouden.
• Er zijn diverse hygiënemaatregelen, zoals het veelvuldig schoonmaken van contactpunten als deurklinken en sanitair.
• Bij het betreden van de foyer desinfecteren alle bezoekers hun handen.
• Waar mogelijk blijven deuren zoveel mogelijk openstaan, zodat contact met deuren wordt vermeden.
• Gebruik van lift, toilet en overige voorzieningen zijn beperkt (deze worden duidelijk aangegeven in het gebouw).
• De horeca is tot 20:00 geopend en werkt volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid.

Wat kun je zelf doen?
• Kom bij gezondheidsklachten (koorts, neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid) niet naar het theater. Heb je al tickets gekocht? Ruil deze kosteloos online in voor een andere voorstelling. Heb je nog vragen? Stuur dan een mailtje naar kaartverkoop@taqatheaterdevest.nl o.v.v. van je naam, klantnummer en de betreffende voorstelling.
• Koop tickets online.
• Volg de looproutes en de aanwijzingen in het theater.
• Neem je jas en tas mee de zaal in.
• Kom op tijd. Het theater is 75 minuten voor aanvang voorstelling geopend. De foyer is geopend voor een drankje vooraf en wij verzoeken je om te gaan zitten.
• Volg de aanwijzingen op van onze medewerkers.

Cookies

We helpen je online graag zo goed mogelijk en gebruiken daarvoor cookies. Stel ze hier in.

[2]
[1]