Zin op Zondag

De eigentijdse variant op de kerkdienst

De eigentijdse variant van de kerkgang is terug: ook dit seizoen programmeren TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar drie edities van het succesvolle 'Zin op Zondag'. Ditmaal onderzoeken we wat de thema's 'Idealisme versus cynisme' en 'Duurzaamheid' betekenen. Het thema van de derde editie wordt binnenkort bekendgemaakt.

Lange tijd was de kerk de plek waar mensen bijeenkwamen om te reflecteren over thema’s als ijdelheid, hebzucht, gemakzucht, lust, jaloezie, wraak en vraatzucht. Om de traditie van zingeving, verdieping en verbondenheid in ere te houden vindt ‘Zin op Zondag’ plaats in de Grote Kerk Alkmaar. De dominee op de kansel maakt plaats voor een nieuwe generatie opiniemakers: columnisten, filosofen, cabaretiers, schrijvers, journalisten, politici en wetenschappers. Er is muziek van de theatrale fanfare-punkband De Kift en aan het einde kunnen bezoekers met elkaar napraten met een heerlijke kop soep.

De eerste editie vindt plaats op 21 oktober met schrijver Bert Wagendorp. Hij zal de kansel betreden om te preken over het thema 'Idealisme versus cynisme' en cultuurhistoricus Eva Rovers is interviewgast. Op 27 januari zullen cabaretier Dolf Jansen en filosoof Eva Meijer zich buigen over het thema 'Duurzaamheid'.

'Zin op Zondag' begint om 16.00 uur in de Grote Kerk Alkmaar. Toegangskaarten à € 15 (inclusief soep) kunnen worden gereserveerd via de kassa, tel 072- 548 99 99 (dagelijks tussen 12.00 – 16.00 uur) of online via onderstaande voorstellingspagina's.