Peuterfestival

Leuke voorstellingen en speeltuin Noord- en Zuidpool

Kom samen met je (groot)ouders naar het allerleukste festival in De Vest: het Peuterfestival op woensdag 23 januari 2019! Een ochtend vol mooie voorstellingen met voor ieder wat wils. Voor en na de voorstelling kunnen de kinderen lekker spelen in de Noord- en Zuidpool speeltuin en meedoen met Kleurfeest.

Noord- en Zuidpool
De kleintjes kunnen helemaal opgaan in de wondere wereld van de Noord-en Zuidpool. In de bovenfoyer is een speciaal voor hen ontworpen Noord-en Zuidpool gecreëerd. Al spelend in deze inspirerende omgeving creëren ze een eigen theatrale wereld en maken ze kennis met de natuur en de dieren van de Noord- en Zuidpool. De peuters kunnen met ijsschotsen in de weer, op de rug van een orka de wereld om hen heen bekijken, of ontdekken hoe een zeehond zijn visjes vangt. En als ze juist wat rust willen na de voorstelling(en), kunnen ze zich ook met een boekje terugtrekken in een iglo of een behaaglijk warm huisje.

Kleurfeest
In de benedenfoyer kunnen alle kinderen die het Peuterfestival bezoeken meedoen met Het Kleurfeest. José Vingerling en Gerard de Bruyne zijn tekenaars voor kinderen, Maarten Teekens is muzikant. ‘Het Kleurfeest’ begint met een groot vel papier op de grond, waarop langzaam een tekening ontstaat op de klanken van de muziek. Op deze manier worden de kinderen als het ware de tekening ingezogen. Ze worden uitgenodigd de tekening met krijtjes in te kleuren en mee te tekenen en langzaam ontstaat een groot kleurtapijt.

Voorstellingen
Natuurlijk zijn er tijdens het festival ook een paar mooie en spannende voorstellingen te zien. Het wordt weer een onvergetelijke belevenis voor iedereen, ook voor papa's en mama's, opa's en oma's of de oppas! Een voorstelling kost € 10,- per persoon. Een kaartje voor één van de voorstellingen geeft gratis toegang tot alle Peuterfestival verrassingen. Vóór en na de voorstellingen is er alle gelegenheid om heerlijk te spelen. Bekijk hieronder het volledige programma.

Het Peuterfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Kinderopvang Alkmaar.