Jazz Café

Jazz op zijn best en voor iedereen!

De Plein Zaal van TAQA Theater De Vest verandert dit seizoen wederom in een intieme Jazz Club voor de nieuwe serie ‘Jazz Cafés’. Onder het genot van een drankje kan publiek luisteren naar een afwisselende line-up met de top van de Nederlandse jazz. Onder andere Eric Vloeimans, Martin Fondse en Denise Jannah betreden dit seizoen het podium en worden begeleid door initiatiefnemers Marc Schenk (percussie) en Kasper Kalf (bas).

Marc Schenk (o.a. bekend van Gare du Nord) kijkt ontzettend uit naar de tweede editie van het Jazz Café. “Als inwoner van Alkmaar miste ik een echt jazzpodium waar topmusici komen spelen en waar een jazzminnend publiek de moeite neemt om concerten te bezoeken. We hebben een zeer succesvol eerste seizoen achter de rug.” Collega Kasper Kalf (o.a. bekend van Hans Teeuwen / The Painkillers) vult aan: “Het creëren van een podium waar de ware jazz muziekliefhebber zijn hart op kan halen, is zeer geslaagd vorig seizoen. We willen het publiek dit seizoen weer verrassen met mooie, inspirerende, eigentijdse en toegankelijke jazzconcerten van top niveau.”

Komend seizoen staan er weer vier Jazz Cafés gepland. Op maandagavond 29 oktober vindt de eerste editie plaats, met Bart Wirtz (alt sax), Jan van Duikeren (trompet) en Timothy Banchet in een Cannonball Adderley tribute. Gevolgd door Eric Vloeimans (trompet) en Martin Fondse (piano) op maandagavond 26 november. Op maandagavond 28 januari spelen Martijn van Iterson (gitaar) en Karel Boehlee (piano) en op maandagavond 25 februari wordt de serie afgesloten met zangeres Denise Jannah en Colijn Buijs (piano). Een toegangskaartje kost € 11,- incl. drankje.

Voor de muziekliefhebber is het Jazz Café een unieke kans om bij de kleine groep te horen die deze intieme concerten van dichtbij mee gaan maken.